1 март – Ден на мартеницата и на зоопарка в Стара Загора

На 1 март, от 11.00 ч. старозагорският зоопарк безплатно отваря врати за малките старозагорци и техните родители по повод своя традиционен празник и Празника  на мартеницата.

Денят на Зоопарка, в годините назад е иницииран от НЧ „Родина 1860“ и подкрепен от Община Стара Загора и се превръща в естествена част от Пролетните празници. И днес той  е желано и очаквано с нетърпение събитие от малките ни съграждани.  И тази година, НЧ „Родина 1860“ ще зарадва всички присъстващи на събитието с много забавления, песни и танци, в изпълнение на формации от читалището – Вокална студия „Усмивки“, Детско-юношески народен хор „Жарава“ и малките танцьори при Клуб за български народни танци „Загорци“.  Баба Марта ще върже лично на всяко дете по мартеничка за здраве, а за най- активно включилите се в игрите, ръководени лично от нея, тя е приготвила изненади и награди.

След традиционното кръщаване на най-малките обитатели на зоопарка, всички присъстващи ще могат да посетят Аула  на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур.

17.02.2016 г.

Коментарите не са разрешени.